Sommarnöjens symbol

Vi lagrer data i informasjonskapsler for å forbedre opplevelse din av nettstedet. Se mer

OK

Snillere mot planeten

Bæarekraft og miljø

Trehus har lenge vært en tradisjon i Sverige. Vi er stolte av å kunne videreføre den – men vi ønsker å gjøre det på en måte som tar hensyn til generasjonene som en dag skal leve vil flytte inn i hyttene våre.

For Sommarnöjen er bærekraft og miljø viktig. Det er ingenting vi legger til av hensyn til en tekst som denne. Uten det er det selve betingelsen for det vi gjør. Hvis du jobber i naturen, lærer du å respektere den. Uten naturen er det ingen rekreasjon på hytta.

Grunnlaget for vårt arbeid er å være klar over hvilken innvirkning vi har på miljøet. Det er mange hensyn å ta når man bygger hus. Det er fordeler og ulemper med alle valg. Materialet kan være fornybar, men må transporteres langt – det er miljømessig bærekraftig?

Minimal transport

Vi prøver å bruke materialer som er naturlige, giftfrie og fornybare. Naturligvis oppfyller materialene vi velger også norske bygningskrav. Fasadene er behandlet med naturlig slam-

Når du bygger et hus, skjer det vanligvis på stedet der huset skal stå. Deretter blir materialer fraktet dit i partier, fra forskjellige leverandører og i tid for når du skal bruke dem. Håndverkerne som kreves for et hus – snekker, elektriker, rørlegger, metallarbeider, taktekkere – reiser på jobb hver dag.

Hyttene bygges ofte et stykke unna byene der materialene er kjøpt og håndverkerne bor. Derfor er det mange små transporter. Og nesten alltid med bil. Det er ikke den mest miljøvennlige byggeprosessen.

Sommarnöjen gjør prosessen annerledes.De aller fleste hyttene våre er bygget ferdig i fabrikken vår. Deretter transporteres alt materiale sammen til tomten der det monteres.

Kortreist arbeidskraft og bygging nær de ansattes bosted er bærekraftig samt at det reduserer karbondioksidutslipp fra transport dramatisk sammenlignet med andre byggemetoder. I tillegg får våre ansatte jobbe i nærheten av hjemmene sine og mer tid med familiene.

Fra fabrikken leveres huset med en transport. Ditt landsted blir ikke en utslitt byggeplass, siden huset løftes på plass ovenfra. Snill mot miljøet, både globalt og lokalt.  

Nordisk tre

Vi prøver å bruke materialer som er naturlige, giftfrie og fornybare. Naturligvis oppfyller materialene vi velger også norske bygningskrav. Fasadene er behandlet med naturlig slam- eller tjæremaling. Våre farger inneholder ikke plast eller kobber, som kan være farlig for vannlevende organismer.

I alle valg av materialer og produkter velger vi det mer miljøvennlige alternativet, for eksempel økologisk isolasjon laget av resirkulert glass.

Nordisk tre er et vanlig materiale i alle husene våre. Den brukes til rammer, yttervegger, innvendige vegger, gulv og nesten all interiørdekorasjon. Trær absorberer karbondioksid når de vokser og lagrer karbonet inni treverket. Å bruke tre holder energiforbruket nede mens karbonet er bundet. Og tre er selvfølgelig det mest fornybare materialet.

Over tid, begynner bruken å slite på et hus uansett hvor solid det er. Derfor bygger vi husene våre med tanke på hvordan de vil fungere når de må pusses opp eler vedlikeholdes. Massive gulvplanker kan males når de blir slitte og ekte snekkerarbeid kan gjenopprettes.

Neste generasjon skal ikke trenge et nytt hus når de flytter inn. Jo lenger huset står, jo bedre for planeten.

Hus som kan vokse med deg

Husene våre har åpne planløsninger, og ofte plasseres funksjonene smart langs veggene.For at det skal være funksjonelt, men også for at husene kan tilpasses etter behov, bygges om og bygges om. Fordi vi vet at behovene endres over tid.

Vi ser også at arkitektur har betydning for bærekraft.Hus med fine proporsjoner og balanserte former blir verdsatt over generasjonsgrensene.

Hus bygget med omhu og med naturlige materialer ønsker du ikke å erstatte. Minnene har satt seg i veggene.

I fremtiden ønsker vi å lage hus som er enda grønnere og gjøre det enkelt for kundene våre å ta miljøvennlige valg. Derfor fortsetter vi å utvikle vakre og klimasmarte alternativer. Finjustere materialene. Forenkle prosesser og transport. Ett hus om gangen.

Kontakt oss

Send telefonnummeret ditt så ringer vi deg.

Eller send din spørsmål.

e-postadresse