Sommarnöjens symbol

Vi lagrer data i informasjonskapsler for å forbedre opplevelse din av nettstedet. Se mer

OK

Vinnarhuset i Uddevalla

Vi är stolta att kunna dela med oss av att ett av Sommarnöjens platsbyggda hus har tagit hem vinsten av Uddevallas kommuns arkitekturpris 2020.

Sommarnöjet som ligger vid havet utanför Uddevalla har uppförts i samarbete med arkitekt Kati Häggström.

Samhällsbyggnadsnämndens motivering: ”Att hus byggs med hänsyn till tomtens natur, är en sällsynt variant av ny arkitektur. Ett formspråk som ger deja-vu samtidigt som byggnaden känns ny”.

Med minimala markarbeten och grundläggning på plintar har berghällar och träd bevarats inpå knuten.

Husets utvändiga panel är behandlad med järnvitriol och taket är belagt med trä, så kallad faltak. De grånande naturmaterialen ger speciell karaktär och huset smälter vackert in i den omgivande miljön.

Huset har genomgående Sommarnöjens egna materialval och inredning såsom öländsk kalksten, massiva golvtiljor av ek och målad panel i väggar och tak. Läs mer om våra platsbyggda hus här. 

Publicerad: 2020-11-20


Kontakt oss

Send telefonnummeret ditt så ringer vi deg.

Eller send din spørsmål.

e-postadresse