Vi lagrer data i informasjonskapsler for å forbedre opplevelse din av nettstedet. Se mer

OK

Thomas Sandell x 2

Med god arkitektur och hög flexibilitet får våra beställare möjlighet att förverkliga sina drömmar. Dessa två bygglovsfria hus av Thomas Sandell har skilda formspråk. Men båda är utformade för att passa perfekt på respektive tomt och ha just de funktioner som beställarna önskat sig.

När vår beställare skulle komplettera sitt lantställe på Ramsö nära Vaxholm med ett bastuhus studerade han alternativen noga. Han ville ha ett klassiskt platsbyggt trähus i rejäla material och spröjsade fönster som knöt an till huvudbyggnaden. Invändigt ville han ha modern standard och kvalitet. Framför allt ville han att bygget skulle fungera smidigt, med en enda leverantör och tydliga garantier.

Resultatet blev Sommarnöjen SASA1 helt i rostrött med bastuinredning i ljus asp och ljusgrå Höganäs klinker. Fönstrens utvändiga färg skapar en spännande kontrast till den sobra inredningen.

Den gula SASA2 är uppförd invid en gul trävilla strax utanför Stockholm. Tonårsbarn med musikintresse och många kompisar gjorde föräldrarnas tillvaro alltmer betungande. Lösningen blev en bygglovsfri tonårsvilla, komplett utrustad med kök, badrum, loftsäng, arbetsplats och förvaring.

Utformning, fönstersättning och inredning är skräddarsydd för användningsområdet, behoven av utsikt och skydd från insyn. Fasaden tar upp huvudbyggnadens färgskala och spaljéstrukturen ger huset en levande yta och ett lättare formspråk. Invändigt har funktion fått styra och tack vare loftplanet fungerar friggeboden som en riktig bostad.

Publicerad: 2011-05-21


Kontakt oss

Send telefonnummeret ditt så ringer vi deg.

Eller send din spørsmål.

e-postadresse