Vi lagrer data i informasjonskapsler for å forbedre opplevelse din av nettstedet. Se mer

OK

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Med en så fin plats gäller det att planera väl. Drömbygget resulterade i ett vackert och kompakt fritidshus i två plan och ett litet bastuhus på 15kvm, ett stenkast därifrån. För en enkel process tog familjen hjälp av Sommarnöjen som i samarbete med Arrhov Frick Arkitektkontor tog fram bygglovshandlingar. Sommarnöjen stod för totalentreprenad och projekterade allt från husets utformning och val av material, till avlopp och reningsverk.

Nedre plan rymmer kök och allrum i öppen planlösning och en hall med inbyggd förvaring. Inredningen från Sommarnöjens norrländska snickeri tar till vara på ytorna maximalt. En trappa upp finns plats för två sovrum och ett sällskapsrum. Som alltid i Sommarnöjens hus är naturmaterialen genomgående, såsom ektilja, ölandssten och träpanel i väggar och tak.

För att ta vara på läget valdes stora fönsterpartier i tre väderstreck med direkt anslutning till bryggan. Det bibehåller känslan av brygghuset som en gång stod på platsen.

Innan midsommar var Sommarnöjen på plats tillsammans med familjen för slutsamråd. Veckan efter flyttade familjen in för sin första sommar på bryggan.

Publicerad: 2017-07-22


Kontakt oss

Send telefonnummeret ditt så ringer vi deg.

Eller send din spørsmål.

e-postadresse