Sommarnöjens symbol

Vi lagrer data i informasjonskapsler for å forbedre opplevelse din av nettstedet. Se mer

OK

Något annat än hemma

Vid vägens slut öppnar sig utsikten över Ålands hav, med kobbar, grynnor och skär. Här fann Eva och Öyvind en obebyggd tomt för två år sedan. Med egna badklippor och strand. Nu ligger tre hus i Sommarnöjens kollektion Sommar på udden, omgiven av björkar och tallar om vartannat. Från sjön syns de knappt. Men inifrån syns bara hav.

Alla i familjen Michelsen var engagerade i utformningen av de tre husen. En huvudbyggnad på 90 kvm, en gäststuga på 35 kvm och en friggebod. En dröm för Öyvind har alltid varit att kunna vakna upp och se havet från sängen. Sommarnöjen undersökte tillsammans med familjen hur huset bäst kunde placeras på tomten för att göra det möjligt. Barnen Meja och Mira utsåg det till deras uppgift att kontrollera att drömutsikten fanns i inte enbart ett rum – utan alla.

I huvudbyggnaden finns två sovrum, ett badrum och en sällskapsdel. Köket och matsalen är öppna och omges av vida glaspartier. Det gör att naturen känns närvarande även inomhus. I gäststugan finns två sovrum, ett badrum och ett mindre kök. Längre fram blir det ett ställe för barnen att vara lite ifred. Friggeboden har plats för förvaring, men där finns också vatten indraget. Saltvatten från havet och renas, vilket möjliggör för riktiga toaletter. Det är annars svårt att få till i skärgårdsmiljö.

”Det är modernt med alla bekvämligheter och relativt underhållningsfritt”, berättar Öyvind.

Att husen skulle upplevas som tidlösa var också viktigt. Både för att lantstället ska kännas aktuellt för döttrarna i framtiden, men också för att inte sticka ut för mycket från platsen. Ledorden var sobert, enkelt och nordiskt. Utvändigt föll valet på en rak design med lutande tak och inget takutsprång. Invändigt täcks väggar och golv av stående vitmålad träpanel, i Sommarnöjens interiörstil Lugn.

”Fast det är bekvämt är det sommarhus. Något annat än hemma.”

Familjen har sparat ett projekt som de vill göra själva, för nöjes skull. Nästa sommar ska de snickra ihop en egenritad veranda till en av husets tre ingångar. Så får de en Sommar 90 som ingen annans.

Huset som familjen valde heter Modern Sommar 90. Läs mer om modellen här.

Publicerad: 2018-10-26


Kontakt oss

Send telefonnummeret ditt så ringer vi deg.

Eller send din spørsmål.

e-postadresse