Sommarnöjens symbol

Vi lagrer data i informasjonskapsler for å forbedre opplevelse din av nettstedet. Se mer

OK

Renovere eller bygge nytt?

Mange spør oss om de skal renovere sin eksisterende hytta eller rive og bygge en ny. De er et valg som tar for seg både fornuft og følelser, om hva som er økonomisk fornuftig og hva som til syvende og sist blir best.

Å bevare og utvikle nøye det som allerede er der, er tiltalende. Ofte står den originale hytta på tomtens beste plass og en spesiell følelse av landstedet har lagt seg i veggene. Hvis du kan leve med husets grunnform og bare renovere overflatelagene er vårt råd alltid å beholde. Slipte og oljede gulv og ny maling kan endre helhetsinntrykket mer enn du tror.

Samtidig trenger mange eldre grundigere renovering. Taket bør kanskje snart byttes, isolasjonen i vegger og gulv er dårlig og vinduene trekker. Badet har sett de beste dagene, og kjøkkenet er overfylt.

Å gjøre mer omfattende investeringer enn hva den opprinnelige konstruksjonen av hytta klarer risikerer å bli en kostbar affære. Å legge til ekstra isolasjon er sjelden enkelt, selv om det er mulig. Å sette inn moderne vinduer i en tynn ramme fungerer ofte ikke uten forsterkninger. Å ha et hyggelig bad og kjøkken innebygd i et hus der rammen, strømmen og VA ikke er godt nok betyr dessverre ofte å kaste pengene i sjøen.

Hvis du har en eldre hytte med affeksjonsverdi er vår erfaring at det er best å leve med det som det er og polere overflatene. Hvis du trenger større rom og nytt bad og kjøkken, er det bedre å bygge en ny hytte ved siden av. Den kan stå separat eller kombineres med den eksisterende, kanskje med en felles inngang. Vi lager ofte løsninger der vi legger til et nytt hus til det gamle – enten i samme stil eller bevisst kontrasterende – og binder dem fint sammen.

Hvis det originale huset mangler større affeksjonsverdi, er det klokere å starte med et nytt hus fra begynnelsen enn å gjøre omfattende renoveringer – for eksempel å skifte ut tak, glasspartisjoner, legge til isolasjon og bygge nye våtrom. En renovering er sjelden mulig å betale til en fast pris fordi nye ting blir oppdaget når deler av huset blir revet. Det koster vanligvis mer, og ofte mye mer, enn forventet. Et nytt hus du kan få en fast pris fra begynnelsen av, og du kan designe det fritt i henhold til din smak og nettstedets forhold.

Publicerad: 2020-02-06


Kontakt oss

Send telefonnummeret ditt så ringer vi deg.

Eller send din spørsmål.

e-postadresse