Vi lagrer data i informasjonskapsler for å forbedre opplevelse din av nettstedet. Se mer

OK

Hva er ett sommarnöje?

Første gang ordet sommarnöje dukker opp er i A.F Dalins ordbok om det svenske språket på 1850-tallet. Der sies sommerglede å være “et sted i landet hvor du tilbringer sommertiden til glede.” Fenomenet er imidlertid eldre. Allerede i gamle tider valgte de som kunne, å balansere bylivet med å bo på landet.

I begynnelsen var dette privilegiet av de rike, og bare dem. Men over tid begynte stadig flere å skaffe seg et annet hjem i landet. Ett sommarnöje. De siste årene har sommerlivet endret seg. Nye aktiviteter og forventninger krever mer avanserte hus, som krever deres arbeid og vedlikehold. Samtidig som livet i byen har blitt stadig mer intenst.

Så det er en viktig rolle å spille, sommarnöjena. Om noen få flyktige uker skal hverdagslivet begynne igjen. Mens du treffer familie og venner. Da skal ikke renoveringer og bygninger ta stedet og stjele oksygenet.

Vi ønsker å gjenopprette sommarnöjen til den den en gang var. En glede, om sommeren. Eller hele året som du ønsker. Et sted hvor du kan henge med og tenke noen ubrukelig, og derfor vakker, tanke.

Publicerad: 2020-02-02


Kontakt oss

Send telefonnummeret ditt så ringer vi deg.

Eller send din spørsmål.

e-postadresse