Sommarnöjens symbol

Vi lagrer data i informasjonskapsler for å forbedre opplevelse din av nettstedet. Se mer

OK

Eksterne materialer

Hyttene våre bygges i nordisk tre. Vi gjør dette delvis med tanke på bærekraft, dels fordi hyttene vil være en del av vår natur. Og rett og slett fordi vi synes det er vakreste.

Kolleksjon Sommar og våre anneks har et fin, glatt stående ytre panel som passer i alle miljøer. Vinter har en grovere liggedel panel med vertikale linjer som gir ett spesielt uttrykk. Hvis du ønsker et spesielt panel for hytta skal fungere med hus i nærheten, vil vi arrangere det.

Som standard er furupanelet malt i tradisjonelt matt slamfarge i lys rød, svart eller grå farge. Hvis du ønsker mer følelse av tre og at treets aldring vil vises, velger du Ausons ekte tjærefarge. Den er tilgjengelig i naturlig grå tjære vitriol og med dempet pigmenter som svart, brunaktig svart, brun, grønn og blek rød.

Klassisk takpapp er et undervurdert materiale som kommer mer og mer tilbake. I dag har det veldig lite med papp å gjøre, men består av en sterk og tett bitumenmatte med overflatesjikt i skifergranulat. Den varer lenge, fungerer selv på tak med veldig lav helling og har et matt og diskret utseende.

Hvis du foretrekker et tak med rene metallplater passer det bra for de fleste av våre hytter. Velg mellom galvanisert metallplater eller farger som harmonisk fremhever de andre fargevalgene dine, for eksempel svart, grå, ertegrønn eller falurød.

Sommarnöjen har blitt lagt merke til for hytter laget utelukkende av tre. Nesten halvparten av hyttene vi bygger har utvendige tak i malmfuru. Det kalles faltak og er en velprøvd konstruksjonsteknikk. Først legger vi takpapp som tetningslag. Dette blir deretter foret opp for å få en stor luftspalte. Til slutt legges malmfuru, som med tiden blir hard og en ekstra beskyttelse for tetningslaget under. Både faltak og utvendig panel blir behandlet med en av Ausons tjærefarger, noe som gir huset et enhetlig uttrykk. Faltak og metalltak er tilgjengelig for alle våre hytter unntatt de med lavest takvinkel.

Hus med lave takvinkler kan vi utstyre med sedumtak eller andre typer grønne tak. Og husene med brattere tak kan utstyres med takstein. Siden disse overflatelagene er følsomme for transport, leverer vi husene med papp og lar en lokal entreprenør få overflatelaget på plass.

Mange av kundene våre velger å tilpasse fargen på utvendige vinduskarmer, dører og de glidende glasspartier til fasaden. For eksempel blir hus i tjærevitriol ofte finest med vinduer i rett grå tone, mens falurøde hus med falurøde vinduer – og helst faltak i falurød tjærefarge – en vakker og tidsriktig tolkning av den tradisjonelle røde torpedoen.

Publicerad: 2020-02-22


Kontakt oss

Send telefonnummeret ditt så ringer vi deg.

Eller send din spørsmål.

e-postadresse